Chat with us, powered by LiveChat
Uite de ce putini reusesc asta - Terapeut Alexandru Pleșea
461
post-template-default,single,single-post,postid-461,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Uite de ce putini reusesc asta

Uite de ce putini reusesc asta

Oamenii de stiinta au facut un studiu prin care au pus intr-o cusca 5 maimute. Iar in mijlocul custii o scara. Deasupra scarii au pus o legatura de banane. Atunci cand o maimuta se urca pe scara sa ia banane, cercetatorii aruncau o galeata cu apa rece pe celelalte care ramaneau jos. Dupa cun timp, cand o maimuta incerca sa urce scarile, celelalte nu o lasau sa urce. Dupa mai mult timp, nici o maimuta nu se mai urca pe scara, in ciuda tentatiei bananelor. Atunci, oamenii de stiinta au inlocuit o maimuta.

Primul lucru pe care aceasta l-a facut a fost sa se urce pe scara, dar a fost trasa inapoi de celelalte si batuta.

Dupa cateva batai, nici un membru al noului grup nu se mai urca pe scara. A fost inlocuita o a doua maimuta si s-a intamplat acelasi lucru. Prima maimuta inlocuita a participat cu entuziasm la baterea novicelui. Un al treilea a fost schimbat si lucrurile s-au repetat. Al patrulea si, in fine, al cincilea au fost schimbati. In final, cercetatorii au ramas cu 5 maimute care, desi nu primisera niciodata o baie cu apa rece, continuau sa loveasca maimutele care incercau sa ajunga la banane. Daca ar fi fost posibil ca maimutele sa fie intrebate de ce ii bateau pe cei care incercau sa se catere pe scara, raspunsul ar fi fost: „Nu stim. Lucrurile intotdeauna au fost asa, aici… ASA ESTE TRADITIA!”

Asa s-a nascut si Traditia Fumatului

Cu 5000 IH, fumatul era un ritual samanic in tinuturile peruane si ecuadoriene. Ei utilizau diferite substante in fumat pentru efecte halucinogene. Mai departe in America de Nord era un ritual religios, in Europa a intrat de la amerindieni la 1560 printr-un francez Jean Nicot (de unde vine si numele de Nicotina). El a adus-o din Spania si nu i-a atribuit sens de vindecare / insanatosire cum o foloseau samanii. Ci sens de relaxare prin intoxicare.

Cu 2000 IH in India si tinuturile de langa, este scris in Atharvaveda, cartea cunoasterii si procedurilor zilnice, una din manualele Vedante, depre intentia fumatului de a vindeca, prin inhalat de canabis si alte plante vindecatoare.

Dupa 1600 fumatul a intrat prin Cairo, Bhagdad si Istanbul si a ajuns o traditie si in Orientul Mijlociu. La fel si in popoarele din Africa, unde coloniile franceze au intrat prin Senegal, Maroc, Gambia, Congo si au aratat traditia actuala Europeana. Acum, in Africa, fumatul este o expresie a modernitatii si civilizatiei.

In Asia de Est, in aceeasi ani, Olandezii, Spaniolii si marinarii Portughezi au adus cu ei cantitati mari de tutun in Filipine, Noua Zeelenda, Japonia, intrand pana spre toata civilizatia budista actuala. Acum a devenit o traditie cu o obscuritate relativa.

Primele fabrici cu masinarii de facut tigari au fost in sec. XIX, in America. Oamenii au inceput sa le fumeze ca fiind un ritual elegant, in trend cu moda. Un gest al unui om demn de respect.

Primul care a vazut efectele nocive ale fumatului a fost la 1912 Dr. Isaac Adler. El a scris un manual interzis dupa: ¨Primary Malignant Growths of the Lung a Bronchi˝. Manual care a fost scapat la putini oameni in lume. A fost primul studiu si cel mai relevant despre cancerul la plamani.

In continuare fenomenul sa luat amploare, iar oamenii nu s-au mai putut opri.

In 2016 peste 40% din totalul de fumatori din lumea intreaga incercau sa se lase.

Putini reusesc, insa foarte multi se chinuie dorind sa se lase.

Pentru a vedea realitatea cum e ea, poti citi aceste carti:

Gately, Iain (2003) Tobacco: A Cultural History of How an Exotic Plant Seduced Civilization 

Goldberg, Ray (2005) Drugs Across the Spectrum

Ashes to Ashes: The History of Smoking and Health (1998)

Concluzia lor, practica mea si experienta multor oameni care au reusit, ti le ofer in 10 Videouri, 10 min fiecare video, cu un total de 30 de exercitii si practici zilnice:

 

Acest Curs este evaluat si masurat de experienta multor oameni care au aplicat, repetat si au reusit.

In plus, pentru sceptici, dau 100 % banii inapoi dupa 60 de zile de practica.

Beneficiile le vezi accesand linkul de mai sus.

 

Antrenament Mental = Viață Fericită = Putere și Voință

Împarte aceste rânduri și vei ajuta să transformi pe cei dragi.
Comunitatea celor cu mintea limpede și liniștită, te salută!