Chat with us, powered by LiveChat
Tu nu esti suma intamplarilor din trecut. Iata de ce!
402
post-template-default,single,single-post,postid-402,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Tu nu esti suma intamplarilor din trecut. Iata de ce!

trecut

Tu nu esti suma intamplarilor din trecut. Iata de ce!

Majoritatea terapeutilor din timpurile noastre aduc in prim plan și drept rezolvare a problemelor, tehnici de lecuire a trecutului. Pentru ca acele tipare de comportament invatate sa nu mai apara.

De obicei, copiii sunt cei care iau hotarari permanente pentru conditii temporare. Daca ei sunt cu parintele pe drum, iar mama se sperie ingroitor de un caine, ea va molipsi copilul prin emotiile si autoritatea ei cu teama de si fobia de caini. Cel mic va memora clipa ca fiind una de teama. Si ia hotararea permanenta, pentru viitor, sa aiba frica de caini. Deoarece aceasta este realitatea oamenilor de la care invata.

Genul acesta de experiente si invataturi, prin repetare, sunt intiparite in trecutul nostru.

Astfel, ne trezim in prezent cu sentimente de frustrare, anxietate sau frica din cauza atitudinilor fata de anumite evenimente a persoanelor care au avut un rol in educatia noastra.

Ce putem schimba acum?

Daca observam ca aceste reactii sunt involuntare, dincolo de vointa noastra, ne dam seama ca ele se petrec din cauza lipsei noastre de ATENTIE si INTELEGERE.

Atunci cand iti faci griji despre ce s-a putea sa se intample si nu la ce este in realitate, esti neatent.

Iar cand nu esti concetat la realitate, intelegerea dispare.

Vezi la stiri numai accidente, vei spune apropiatilor sa aiba GRIJA cand pleaca la drum cu masina.

Cand citesti informatii despre un virus, incepi sa te temi ca il vei lua.

Iti povestesti un amic despre un accident in care e implicata o motocicleta. Ii sfatuiesti pe toti cei dragi tie sa nu-si mai cumpere motocicleta.

O persoana draga noua se imbolnaveste. O clasificam ca pe toti cei care au mai avut acea boala. Si ii oferim aceleasi sfaturi ofertite si in trecut, fara a constientiza particularitatea legilor ce ii guverneaza viata.

Ce este in fata noastra, nu este imaginea intamplarilot din viitor.

Este o iluzie a imaginatiei asupra unor premise.

Trecutul ajunge sa fie viitor pentru cel care nu este atent. Renuntand la realitatea, intelegerea si rolul prezentului.

Inainte de a dori sa aducem schimbari in viata noastra, este necesar sa vedem mecanica si automatizarea interiorului asupra a ce exista in jur. Vom asocia ce am vazut in trecut cu posibilitati din viitor.

Vom gandi in acelasi fel. Vom simti la fel. Si vom actiona la fel.

Procesul invatarii este rational, emotional si motric. Daca nu invatam prin toate cele trei functii,  memorarea devine mai dificila.

Atunci cand suntem neatenti lucram doar pe o functie pentru a rezolva ceva. De exemplu, cand vrem sa observam cu mintea noastra ca mana este pe volan si schimbator. Lucru nerealizabil datorita vitezei functiilor fizice.

Ce este in trecut, ramane in trecut. La fel cum hainele de iarna nu le porti pe timp de vara. La fel cum ceea ce ai spus ieri nu se mai potriveste in contextul de azi. La fel cum peisajul de ieri, nu mai e acelasi cu cel de azi. Le fel cum frunzele nu au aceeasi culoare in fiecare zi.

Pentru a vedea posibilitati a ceea ce este si nu a ce a fost, omul are nevoie de indrumare si ajutor.

Lao Tzu spunea „Cand renunt la ce sunt, eu devin ceea ce as putea fi.˝. El face referire la renuntare in momentul in care neatentia, frica, distragerea si mecanica ce lucreaza prin tine si nu este o alegere a ta.

 

Antrenament Mental = Viață Fericită = Putere și Voință

Împarte aceste rânduri și vei ajuta să transformi pe cei dragi.
Comunitatea celor cu mintea limpede și liniștită, te salută!