O Descoperire șocantă! - Terapeut Bucuresti
838
post-template-default,single,single-post,postid-838,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

O Descoperire șocantă!

O Descoperire șocantă!

Cu siguranta un astfel de titlu te-a facut sa dai click mai repede si cu mai multa nerabdare ca vei gasi ceva cu adevarat Șocant!

Pe langa monetizarea acestor titluri, cu o deplină insensibilitate pentru oameni, mass-media a convins jumatate din populația planetei sa le cumpere serviciile. Adica sa le dea timpul, banii, prin abonamentele lor, unei industri care prostește omul pe față.

Cu iertare sa-mi fie daca ceva din ce zic ajunge in niste locuri ale tale interioare la care ții enorm.

Insa scopul meu nu este sa te șochez, ci sa te fac sa iti dai seama ce șocuri ti-ai dat singur, de-a lungul timpului, si voi enumera cateva. Doar pentru a te vedea, tu pe tine, martor la ce alții te-au pus sa faci pentru ei.

  • Timpul este cel mai valoros lucru – oamenii il dau pe viata altora, nu pe constructia vietii lor.
  • Banii sunt cel mai schimbator lucru – oamenii ii cheltuie pe ce le-au spus altii ca trebuie cheltuiti.
  • Relatiile sunt cel mai inaltator lucru – oamenii le consuma pentru placeri, nu pentru a crește virtuțile interioare.
  • Cunoașterea este cel mai prețios lucru exterior – oamenii o ignoră cu un succes nemaintalnit, deși acum este la indemana, cum n-a fost vreodata. Dar pentru că o au, nu o caută. De asta nu o folosesc.
  • Sufletul este cel mai prețios lucru interior – oamenii se nasc cu el, dar le este luat dupa 7 ani, cand educația societății formeaza omul pentru propriul ei consum.
  • Căutarea este cel mai bogat lucru – oamenii călătoresc pentru poze sau vanitate, nu pentru intrebari, cautari, simboluri, cunoastere sau practică.
  • Familia – este cel mai apropiat lucru de Divinitate – oamenii o vad ca un loc de confort sau placere, nu ca pe o creștere a iubirii ce poate să iasă prin mine.

Cu generalizările acestea aduc simpla observație e denaturării unor lucruri naturale in om, care pentru mine au sens.

Perfecțiunea omului este o capodopera a naturii, insa pentru ca el nu stie ca este, este atras, batjocorit si pastrat intr-un loc, ca in peștera (alegoria) lui Platon, cu fața la un perete, unde nu vede decât umbra, in loc sa vadă lumina.

In comportamentele preluate si imitate de om de la alt om, vedem incursiunea rapida a indepărtării omului de o forță superioară.

Acest lucru este prezent in toate regnurile inferioare precum, de exemplu, regnul metalic serveste ca hrana celui mineral. Regnul mineral serveste ca hrana celui vegetal, iar cel vegetal celui animal, iar cel animal, omului. Insa nici unul dintre aceste regnuri nu il poate distinge sau intelege pe cel superior. Iar cel superior pare sa ignore regnul inferior.

O astfel de viziune are clar intelegerea, precum si noi, umili, dupa posibilitati, servim ca hrana unui regn superior, iar rugaciunile noastre sunt pentru ca regnul superior sa ne asculte, fara sa ne ignore dorintele.

Dar pentru ca indepartarea de aceasta intelegere crește, noi devenim din ce in ce mai bolnavi. Ajungem sa ni se spuna niste lucruri, le inghitim, nu le intelegem, le credem, ajungem sa stam sa ne uitam la altii prin telefon sau televizor, mancam popcorn si numim asta viață.

Descoperire șocantă, nu-i așa?