Chat with us, powered by LiveChat
Îți doresc sănătate! - Terapeut Bucuresti
805
post-template-default,single,single-post,postid-805,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Îți doresc sănătate!

Îți doresc sănătate!

Atunci când plecam de langa cineva ii uram acest ritualic cuvant: Sănătate!
Dar de ce folosim acest cuvant?

Oare pentru ca i s-a șubrezit sanatatea în ultimii ani sau poate pentru ca omul nu mai stie cum sa și-o întrețină?

Aceasta urare, Sănătate! …este o vibrație venită dintr-un om care o are deja? Sau care doreste sa o aiba? Sau doar ne-am obișnuit să o spunem? ..in loc de altceva..

Dar să vedem ce inseamna acest cuvant.
Salut, salute, saluti a tutti, sănătate, salariu, salutând, are la bază in latina sal, in engleza Salt, iar la noi sare. Sarea gemă de salină, nu alta. Substanta vietii incă inainte de Egiptul Antic, care a mentinut si ridicat imperii datorita puterii oamenilor care o foloseau.

Fiind compusa din săruri și minerale, clorura de sodiu este conservant si reparator de țesut.
Oricine stie ca atunci cand era mic si puneai sare pe o rană, aceasta se inchidea. Astfel țesutul se hraneste din compoziția acestui prețios mineral.

Mai nou, la cel care leșină, are anemie, slabiciuni fizice, lipsa de efort si cade din picioare, i se injecteaza, in prima parte a interventiei, clorura de sodiu lichida (sare) in vene, prin perfuzie. Corpul revenindu-si rapid la starea de veghe. Sarea intrand in sange.

Egiptenii erau platiti in sare. Salariul este un cuvant deviat din Salt sau Sare.
Sarea, ca si amoniacul, substantele vietii, au fost folosite in dobandirea de noi puteri, fizice si spirituale, de-a lungul timpului.

Amoniacul a fost gasit in „Oaza lui Ammon” sau Amon Ra, zeul Soare in egipt. De aici si cuvantul Amoniac. Un gaz si un element chimic, vindecător si reparator.

Intorcandu-ma la Sănătate, nu doar etimologia acestui cuvant este binecuvantare pentru corp si suflet, dar si trăirea sau starea celui care urează.

Astfel, un om care urează sănătate este inzestrat sa o aiba, ca sa poata de unde da.

Sănătatea fizica este factor de risc pentru om, pentru ca poate deveni șubredă din multe motive. Iar atenția doar asupra ei, taie din energia pentru următoarea:

Sănătatea spirituala sau mentală – emoțională este un factor determinant pentru om să o caute. Unde? Unde poate si unde găsește. Dacă cere, i se va da.

In final, sănătatea este un efort susținut pentru fiecare doritor.
Iar dacă intr-adevar vreau sa ii urez aceasta unui om, nu doar i-o zic, ci îi mai dau ceva. O imbratisare, zambet, un pachet de sare, starea sau cunoașterea mea, încât folosul sa fie pentru el.

Sănătatea este doar instrumentul care mă ajuta să fiu cine vreau sa fiu. Nu are alta functie decat de fertilizator pentru creșterea mea.

Sănătate!
Paște Fericit!

Rămâi cu bine!