Chat with us, powered by LiveChat
Despre mine - Terapeut Alexandru Pleșea
437
post-template-default,single,single-post,postid-437,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Despre mine – Terapeut Alexandru Pleșea

Despre mine – Terapeut Alexandru Pleșea

Daca inainte de incepe sa citesti aceste randuri vei opri gandurile de judecata, mesajul meu va putea ajunge inauntrul tau.

La varsta de 19 ani am avut primele contacte cu lumea mea interioara. Atunci cand am luat niste carti din biroul sofului meu. Carti care mi-au placut atat de mult, incat nu le-am mai dus inapoi. Am inceput sa pun in practica tot ce citeam. Despre prieteni, business, bani, texte indiene.

Mai tarziu, multe din principiile citite strigau in mine sa le aplic.

Astfel, le-am pus in practica si am inceput sa fac de toate. Orice afacere mergea, o faceam. Orice idee aveam, o scriam.

Pentru a nu duce o viata in care vanitatea sau egoismul sa primeze, am fost ajutat de oamenii cu caream trait, reusind sa mentin un echilibru. Astfel, incepeam sa vad practica lucrurilor in cel mai pur sens. Noptile mi le petreceam cautand solutii pentru castig, afaceri, idei. Asa am inceput sa formez echipe pentru diferite proiecte.

In urma cu 7-8 ani am dat peste o platforma imensa din care oamenii iau si pun ce vor, YouTube. Aici interesele mele s-au selectionat, incepand sa caut doar ce imi lipsea. Si anume dorinta de a contribui in viata celorlalti.

Am eliminat orice urma de distractie sau activitati care ma faceau sa pierd timpul. Am eliminat prieteniile puerile si am incercat sa inteleg motivul pentru care traiesc si fiu intr-o continua cautare.

Cand eram in masina ascultam de pe CD emisiuni, audio book-uri, manuale sacre – orice ma hranea. Prin casa umblam cu castile in urechi ca sa adun in mine cat mai mult.

Calatorind, pe langa destinatiile standard am intrat in sfera punctelor sacre din lume, ca Nepal, Japonia, India, Maroc, Thailanda, China, Grecia, Italia, Mexic, Romania, Indonezia,  Turcia, Argentina. Aceste tari au dat dovada. Toate ne arata, insa nu la suprafata.

Printre pesteri,  priamide, catedrale, temple, cantece, dansuri,ritualuri, explicatii si dovezi religioase, observatie interioara, cursuri de hatha si raja yoga, initiere in budism, practica sufita, retrageri in izolare fara cuvinte s.a.m.d. Toate au inceput sa imi ofere intelegere si prezenta.

Intr-o anumita forma eram eu, dar cu inca ceva inauntru.

Asa am plecat in cautarea scolilor de desavarsire spirituala, observand ca in locuri ca Orientul Mijlociu, Italia, Franta sau Spania erau zone unde astfel de scoli o faceau prin muzica, matematica, alchimie, medicina, astronomie, chimie, asadar ele au existat. Trebuia sa aiba toate un scop la baza. Nu pentru materie, ci pentru om prin materie.

Catedrala din Chartres –  scoala de Medicina. Cea din la minunatul Munte Saint Michel din vestul Frantei, Britannia – de Astronomie, cele din Egipt – scoli de repetitie, cea de al Reims – muzicaScoala lui Aristotel din Atena, de Filozofie din India samd.

Intre timp, umbland pe cei mai inalti munti din lume, participand la cele mai exclusiviste cursuri si workshopuri si cautand intelegerea in cele mai sacre locuri din lume, am gasit, spre surprinderea mea, exact ce am vrut, chiar langa casa mea. Insa drumul de acolo pana aici a durat 18 ani, iar acum, la 36, vreau sa pastrez ce am strans si sa ofer celor care VOR ceva din aceasta.

Aici las cateva din citatele care m-au impresionat in aceasta calatorie:

Hakuin: Trebuie inteles faptul ca, calitatea desavarsirii noastre depinde de gradul de perseverenta pe care il avem.

Cantecele Mayase: Bucuria impregneaza toti oamenii buni.

Attar: Voi toti puteti sa dezvoltati aripi si pene.

Ibn Arabi: Scopul acum este continuarea si permanenta la ceea ce ai strans.

Bayazid: De cate ori mi-am imaginat ca am ajuns la sfarsit, am auzit o voce spunand:„Acesta este doar inceputul˝.

Bernard Of Clairvaux: Sunt liber pentru ca sunt ca Dumnezeu, sunt nefericit pentru ca sunt in opozitie cu El.

Filocalia, Simeon Evlaviosul: Daca un om este prins intre sforile acestei lumi, ii este foarte greu sa recunoasca ca exista alta lupa invizibila si alt razboi launtric.

 

Antrenament Mental = Viață Fericită = Putere și Voință

Împarte aceste rânduri și vei ajuta să transformi pe cei dragi.
Comunitatea celor cu mintea limpede și liniștită, te salută!