Cum, pe unde si de ce pierdem energie dupa ce ne apucam de un lucru - Terapeut Bucuresti
813
post-template-default,single,single-post,postid-813,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Cum, pe unde si de ce pierdem energie dupa ce ne apucam de un lucru

Cum, pe unde si de ce pierdem energie dupa ce ne apucam de un lucru

Daca arunci cu o piatra in apa, ea ajunge mai departe sau mai aproape, in functie de puterea ori energia cu care ai aruncat-o. La fel este si cand te apuci de ceva.

Energia intr-o actiune o măsori doar daca ai terminat ce ti-ai propus. In timpul actiunii, energia ta fie creste, scade sau e constanta.

Sa presupunem ca ai o idee, sa deschizi o afacere sau sa oferi diferite servicii. Energia se masoara in toate etapele planului, pana la actiunea finalizata a fiecarui punct din plan, iar toata actiunea depinde de tine. Dar cum in multe din etapele planului mai depinde si de altii, de exemplu, sa primesti o hartie de aprobare, atunci energia ta este consumata in asteptare. Fapt care trage actiunea in jos.

Aceste 2 acțiuni sunt :

– activă – cand ai entuziasm, lucrurile merg ca pe roate, ai susținere, motivatie, te trezesti dimineata, investesti energia si resursele tale.

– pasivă – cand astepti ca altii sa faca alte lucruri, cand te apuci de o idee din plan si nu o sustii cum ti-ai propus, cand altii iti spun ca nu va merge sau cand nu ai banii exact cat iti trebuie sa completezi o actiune, cand primesti refuzul, cand uiți, cand te iei cu altele.

Aceste 2 acțiuni sunt omniprezente in toate activitatile omului. Ele se pot vedea in energia cu care incepi ceva si in deznadejdea sau uitarea la ce ti-ai propus sa termini.

Energia nu poate fi constanta pentru ca omul nu este constant. Isi schimba punctele de vedere, gandurile si atitudinea in functie de contextul din jur, iar el numeste adaptare, dar in realitate este uitare.

Pentru a lucra ca energia sa fie constanta intr-un plan, omul are nevoie sa fie constant in actiunile, cuvintele si faptele sale. Astfel, una precede pe cealalta. Daca vorbim una si facem alta, ne tragem singuri preșul.

Investitia intr-o actiune este direct proportioanala cu cat de bine se cunoaste omul pe el insuși.
Din acest motiv, cei in pozitii cheie de conducere, leadership, terapie sau alte afaceri bine construite, sunt oameni care mai intai au muncit cu ei insisi, si dupa au ajuns la nivelul de unde sa țină afacerea intr-o energie constanta.

Marturisesc, cu mâna pe inima, ca aceste 2 acțiuni (activă si pasivă) sunt favorizate tot timpul de a treia – una care decide încotro o ia acțiunea.

  • In creștinism este Trinitatea,
  • la chinezi Yin – Yang care dau Dao,
  • la hindusi: Shiva, Vishnu care duc la Brahman,
  • la etrusci era: Tinia, Uni si Menrva
  • la romani era: Jupiter, Minerva si Iuno
  • la egipteni era: Mut, Khonsu si Amon Ra
  • la mesopotamieni era: Sin (luna), Samas (soare) si Adad (forta suprema)

Aceasta forță cosmica se numea in limbajul vechi, legea lui 3: o forța activa, pasiva si una decisivă (neutralizatoare sau mediatoare).

Exemple sunt in natura si viata reala peste tot:

  • Mama si tata au o discutie, apare copilul si readuce dragostea in inima lor;
  • Marfa oferita si cumparatorul dornic, apar banii si se face trocul;
  • Sămânța care ajunge in pamant, dar pamantul e prea dur. Apare ploaia sau soarele si o face stejar;
  • Iti place o fata, nu vrea sa iasa cu tine in oras. Apare un lucru comun, o rudă, prietenă, feedback despre tine din partea altuia si dupa va ieși;
  • Te rogi (activ) si apare un gând (pasiv). Iti aduci aminte de Dumnezeu sau stai cu mintea la gând (forța decisivă). Daca dai energie gândului si ai „plecat” cu el, rugăciunea nu are valoare.

Energia noastra se pierde din mai multe motive:

  • Nu intelegem si nici stim legea lui 3. Nu ne-a invatat nimeni cum s-o aplicam.
  • Gandurile care sunt in afara la ce este in fata noastra – imaginație involuntara, utopie.
  • Emotiile pe care le crestem, dar nu ne ajuta, ca de exemplu: iritarea ca nu primesc ceva.
  • Miscarile nenecesare pe care le facem.
  • Hrana care ne trage in jos, in loc sa ne dea energie in plus.

Mă înclin in fața ta pentru faptul ca nu crezi aceste rânduri, ci ele vor fi realitate doar prin observația ta.

Rămâi cu bine!