Chat with us, powered by LiveChat
Am dreptate! De ce aceste vicii nu sunt bune pentru tine
509
post-template-default,single,single-post,postid-509,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-17.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Am dreptate! De ce aceste vicii nu sunt bune pentru tine

Am dreptate! De ce aceste vicii nu sunt bune pentru tine

Pagubele pe care le aduc viciile, indiferent de natura lor, se rezuma la:

 • Sanatate
 • Bani
 • Incredere de sine (vezi ca nu te poti lasa)
 • Timp
 • Autocontrol
 • Vointa (de fapt pierderea vointei)

Principalele 4 vicii in Romania sunt: fumatul, jocurile de noroc, alcoolul si cafeaua.

Din acestea, ultimul este cel mai aproape de sanatate daca ai sursa de cafea nemacinata si bagata la presiune cu abur, la care adaugi inca 10 gr de umplutura formata din: scortisoara, cuisoare, anason si cardamon boabe, nu praf.

Tot din acestea, primul este cel mai departe de sanatate. El patrunde prin madulare, ca mirosul prin nari. Obiceiul devine mecanic prin insasi starea creata artificial.

Astfel, orice fumator a ajuns asa din 2 mari si paguboase motive:

 1. A asociat mental sau emotional un eveniment placut sau neplacut cu tigara.
 2. A observat ca prin fumat iese dintr-o stare si intra in alta.

Aceste 2 motive sunt principalele fapte prin care omul se apropie de finalizarea lui in corp planetar aici pe Pamant.

Pana cand acest proces sacru de finalizare apare, omul totusi sufera, doar pentru obtinerea unei placeri artificiale.

El sufera prin:

 1. Defect la capitolul sănătate – lichidele din corp isi schimba compozitia: pielea incepe sa miroasa, plamanii sa moară, iar corpul sa alunge celule mai repede decat trebuie, din el.
 2. Bani – aproximativ 60-70000 lei in 10 ani. Aproximativ 13-15000 Euro. Ma gandesc ca omul poate sa scoata un pic din aceasta vanitate prin autostimularea artificiala, mult mai rea decat masturbarea si sa ridice ochii sa faca ceva mai util macar pentru altii, daca nu pentru el, de acesti bani.
 3. Incredere de sine – fiecare om are o accentuata scadere a increderii de sine cand isi observa orice viciu. Se vede usor prin cum se simte cand ii spui de asta față în față.
 4. Timp – timpul pentru fumator este intre tigari, el contorizeaza cand va fuma. Astfel, ignorant fiind, va ajunge sa contorizeze, pe buna dreptate, cand va muri.
 5. Autocontrol – mecanica miscarii nu poate fi pacalita. Singura arma impotriva ei este mana altcuiva (doctor, judecator etc). Cand tot sistemul nervos va fi speriat, va da voie vointei omului sa opreasca fumatul.
 6. Vointa – orice gand sau cuvant dat si nerespectat despre orice actiune a viciului scade, direct proportional cu numarul acestora, vointa in om.

M-as bucura mult daca te-as sti nefumator  sau fumator echilibrat cu toate aceste pierderi. Si tot bucuros as fi daca as sti ca poti oricand sa te lasi de orice viciu ai avea.

Eu totusi, pentru unii, fac anumite eforturi sa asamblez anumite practici care demonteaza viciul fumatului din viata omului.

Daca tu sau vreunul din prietenii tai doriti sa demontați viciul, ai in cursul video specializat Cum să te Lași/Renunți la Fumat 33 de exercitii, in 11 video-uri pe care le faci atat in interiorul tau ca om, cat si in exterior, fata de experientele din jur.

Iti dau 100% banii inapoi  daca nu reusesti sa te lasi dupa 2 luni.

In plus, facem o intalnire pe  Skype dupa ce practici exercitiile pentru ca mai am ceva pentru tine dupa.

 

Ramai cu bine!